dissabte, 28 de desembre del 2019

Ara ens entenem

En l'anterior entrada vam comentar que tots els immortals hem valorat positivament la instal·lació d'una fan zone amb bar i activitats pels gironistes més menuts al pàrquing de Gol Nord abans dels partits a Montilivi. Igual que critiquem allò que es fa malament, no ens costa reconèixer els encerts en la gestió del club. És més, és per a nosaltres una immensa satisfacció constatar que aquesta línia d'actuació es manté i acabarem l'any amb una altra bona notícia: la fi dels problemes de visibilitat dels abonats situats al bloc que ocupem la majoria de socis de la Penya al Gol Sud


Com recordareu, el passat mes d'agost, just quan el present Campionat de Lliga donava les seves primeres passes, vam protestar públicament per les dificultats per veure la totalitat del terreny de joc des de les esmentades localitats. La presència dels components del Jovent Gironí al bloc immediatament anterior, drets i amb banderes de grans dimensions, n'eren la causa. Les queixes a la graderia i la xarxa van arribar fins i tot a la premsa. Després de dos anys patint el problema, amb un canvi majoritari dels nostres abonaments al nou Gol Sud Superior a la 2018/2019 com a única alternativa, vam esclatar. El club, en adonar-se que després de tot aquest temps d'inacció (havíem avisat amb moltes setmanes d'antelació del retorn del problema amb la desaparició de la nova graderia) hi havia enrenou, va provar diverses solucions, com ara una petita lona, a més de l'existent a les files inferiors del nostre bloc, en les localitats situades al costat d'on es posa el Jovent, per permetre veure quelcom als abonats d'aquells seients. També, després de la insistència de la Federació de Penyes, hi va haver personal del club recollint les opinions dels socis de la zona afectada en un partit. Passada la mala maror dels primers dies, tot es va anar refredant. El club seguia estancat en dir que no podia fer gaire més (no hi havia prou localitats per canviar de lloc al grup d'animació) i no va canviar res. L'únic avanç ens el vam haver de buscar nosaltres mateixos millorant la nostra entesa amb el Jovent. Tot i que la nostra visió del camp encara no és 100% òptima, sobretot quan les jugades s'apropen a la línia de fons, hem percebut que en aquests mesos la presència de gent sobre els seients ha sigut molt puntual, gairebé nul·la, i s'ha sigut una mica més respectuós amb el tema de les banderes (només una mica, diumenge passat contra el Mirandés van tornar a entorpir l'apreciació d'alguna jugada).


Ja pensàvem que a la planta noble de Montilivi n'havien tingut prou amb aguantar el xàfec unes setmanes quan, de sobte, en un d'aquells miracles que només el Nadal ens porta, el nostre president Pepe Sierra va rebre una trucada del Girona FC en la qual se'ns informava que s'havia trobat la solució definitiva al conflicte. Després de molts mesos de feina meticulosa i difícil, el club ha pogut reubicar un nombre suficient d'abonats de tribuna com per recol·locar en aquesta graderia a tots els immortals del bloc de Gol Sud que pateix la incidència. Encara que ho pugui semblar, no és una situació desconeguda per a la nostra Penya, ja que a principis de segle, quan Antonio Escudero presidia l'entitat gironista i als partits hi venien unes 500 persones, ja havíem estat a tribuna. De moment, només sabem que les localitats que podrem ocupar seran les situades just a sota de la llotja. Els detalls del procediment a seguir per canviar els carnets i poder estrenar aquesta nova ubicació els coneixerem en els pròxims dies a través d'un correu electrònic que serà enviat a cadascun dels interessats. L'objectiu és poder estrenar plegats la nova posició a la graderia en el proper matx a casa, el 16 de gener contra l'Extremadura.

    
La veritat és que no entrava en els nostres plans canviar-nos de lloc, però davant aquest gest de generositat sense precedents ens sentim molt i molt agraïts. Intuïm que l'esforç econòmic que deu haver fet el club per compensar als abonats de les localitats que ara ocuparem ha estat potent, així que donarem les gràcies de la manera que millor ho sabem fer: animant als nostres jugadors incondicionalment. A més d'animar la tribuna amb els nostres càntics, ja hem encarregat dues enormes banderes (aproximadament com les que es fan moure davant de preferent, sobre la gespa, abans dels partits) per donar color a la graderia. Al muntatge que hem fet podeu fer-vos una idea de com lluiran quan les onegem des dels nous seients. Que hi hagi caliu és sempre el més important!