divendres, 1 de març del 2019

De notable

Per raons que descobrireu un cop endinsats en el present article, havíem pensat titular-lo "Matrícula d'honor", però la piloteta no va voler entrar ahir, així que en quedem amb un notable que tampoc està gens malament. Fer 4 punts dels últims 6 havent-nos enfrontat a un dels grans entre els grans i a un equip que lluita per jugar a Europa la temporada vinent no és un mal balanç després de la terrible entrada al 2019 que vam tenir. Pel que fa a la penya, seguim posant bona nota a la temporada. I és que si no tenim gresca un cap de setmana, ens la inventem. 


Comencem pel més recent. Acabat d'arribar al sarró està el punt aconseguit pel Girona a Montilivi contra la Real Sociedad aquest dilluns 25 de febrer. Un cop més, els interessos de les televisions i els dels clubs que s'hi pleguen van portar una jornada al dilluns, però els aficionats que només sabem viure el futbol intensament (i als quals les obligacions laborals ens ho van permetre) vam fer el possible per gaudir plenament del matx. La reduïda estona de prèvia al partit va ser molt productiva per alguns immortals que van tenir temps de fer amistat amb alguns seguidors de l'equip de San Sebastián presents a l'estadi. Ja a la graderia, i malgrat que faltaven alguns habituals al nostre bloc, l'animació de la penya va ser molt satisfactòria, tal com va destacar el nostre vocal Óscar Fernández (una de les nostres "veus cantants" per excel·lència) i ens van comunicar socis i amics situats en altres ubicacions. Llàstima que aquest suport no servís per inclinar la balança d'aquest igualat duel cap al cantó blanc-i-vermell. Dues ocasions claríssimes en les quals ni en Choco ni en Granell van tenir sort van privar-nos de l'excel·lent.


Parlant de notes màximes, els qui de ben segur l'aconseguiran són els estudiants que ens van entrevistar pels seus projectes universitaris el passat dissabte 23. En la sessió matinal, l'Aleix i l'Arnau, dos alumnes de periodisme de la Universitat de Vic van reunir-se al 106 amb el nostre president Pepe, el tresorer Javi i el secretari Fran per indagar sobre l'impacte que l'ascens a Primera Divisió ha tingut sobre la nostra penya, sobre el club i sobre la ciutat. Entre anècdota i anècdota, aquests joves osonencs ens van assegurar que no són pocs els vigatans i habitants d'altres localitats de les seves rodalies que cada cop veuen més al Girona com l'equip professional de referència, quan abans era impossible mirar enlloc més que a Barcelona. Una mostra del fet que el club i el gironisme creixen a una velocitat brutal. Ja a la tarda, va ser el torn d'en Ferran, un palafrugellenc que està acabant ADE en una universitat de la Ciutat Comtal i que està centrant el seu treball de final de carrera en valorar la repercussió positiva en la marca Girona FC de l'elecció d'un patrocinador amb determinats criteris ètics per a la seva samarreta, de l'estil dels acords que algunes entitats esportives han subscrit amb institucions solidàries i culturals. En Ferran volia copsar el sentir de les penyes respecte a aquesta qüestió i el club en general, motiu pel qual va conversar a la nostra seu amb en Pepe i en Javi, que van repetir, i el nostre vocal Josep Garolera, que va substituir al secretari. Tots aquests joves van acabar molt satisfets de la informació extreta de les entrevistes i, a més del 10 amb el que segurament els qualificaran els seus professors, van endur-se unes bufandes de record.

   
Aquesta setmana ens ha tocat jugar en dies molt poc futboleros. Dilluns i divendres. Ens hauria agradat molt ser a Vallecas per animar al Girona en aquest importantíssim partit contra el Rayo, però omplir un autocar per a un desplaçament llarg entre setmana és una autèntica quimera. El senyor Roures i els clubs haurien de valorar si, fins i tot pensant en termes de negoci futur, surt rendible maltractar tant el producte i el consumidor a canvi d'uns minsos ingressos immediats. Però com qui no es consola és perquè no vol, nosaltres, a més de reunir-nos al 106 per veure el partit en pantalla gegant, ja ens hem empescat un bon pla per gaudir del cap de setmana plegats. El nostre soci Jorge Berna portava temps amb ganes de convidar-nos a tots a fer una barbacoa a la parcel·la que té a Llorà, així que davant d'aquest cap de setmana "sense Lliga" ens hem decidit finalment per donar-li el gust i muntar un bon dinar de germanor en aquest poble de la Vall de Llémena. Com ja sabeu els socis, portem tota la setmana gestionant les inscripcions pel grup de Whatsapp de la penya, però si algú encara no se n'havia assabentat, restem oberts a incorporacions d'última hora. Per un mòdic preu emplenarem la panxa de bon menjar i bon beure en el millor ambient immortal. "Este domingo, con todos los amigos, nos vamos para el campo a comer la barbacoa...", que cantava en Georgie Dann.


Continuem amb més novetats de la I Convenció de la Penya Immortal Girona que se celebrarà el cap de setmana del 16 i el 17 de març a Lloret de Mar i en la qual s'homenatjarà a l'equip del Girona que va jugar la promoció d'ascens a Segona l'any 1992. En aquesta ocasió volem comunicar-vos a tots els qui vingueu que us serà difícil invertir millor 40 € i obtenir més per menys que en aquest esdeveniment. Tres empreses compreses amb el gironisme han volgut col·laborar amb nosaltres oferint avantatges i detalls als inscrits a la convenció. Guitart Hotels, propietària de l'allotjament en el qual es duran a terme la majoria de les activitats, ens ha confirmat que l'aperitiu de diumenge al matí anirà a càrrec seu. El Beach Club, discoteca de referència de la localitat costanera, tindrà preus especials en les consumicions pels participants en la festa del dissabte a la nit. Per últim, Energia Blanc-i-Vermella, proveïdor de llum i gas del Girona FC, ens ha comunicat que donarà articles de marxandatge del club per a sortejar entre socis i simpatitzants al llarg d'aquests dos dies. Des d'aquí volem agrair sincerament el suport d'aquestes companyies que entenen que una bona relació entre penyistes i empreses pot ser beneficiosa per totes dues parts. Animem a qualsevol altra firma que vulgui aportar el seu granet de sorra a la cita a posar-se en contacte amb nosaltres a través del nostre correu electrònic (immortalgirona@gmail.com) o trucant al nostre president Pepe Sierra al 677 77 51 42. També us recordem que encara sou a temps d'apuntar-vos. Trobareu els impresos a la nostra seu (Bar 106, Avinguda Sant Narcís 106, Girona) i el programa d'activitats i la resta de detalls a l'entrada anterior d'aquest mateix blog.


Acabem amb una nota simpàtica i molt adient per aquestes dates. Roses viu dies d'alegria amb el seu popular carnaval, una celebració que el nostre soci Felip viu sempre amb intensitat. Enguany ha tornat a dedicar la seva disfressa al Girona FC. Si en la passada edició ens va divertir a tots caracteritzat d'animadora amb els colors del nostre equip, en aquesta anava directament de futbolista, disposat a posar-se a les ordres d'Eusebio Sacristán quan faci falta. La cridanera vestimenta d'en Felip va captar fins i tot l'atenció de l'alcaldessa d'aquesta localitat del nord de la Costa Brava, Montse Mindan, que no va poder evitar fotografiar-se amb la nostra bufanda. Com ens agrada una festa...