divendres, 17 d’agost del 2018

Cap i cor

La temporada oficial està a punt de començar pel nostre Girona i a la Penya Immortal ja està tot a punt per encetar la segona temporada d'aquest somni que és veure el nostre equip a la Primera Divisió. Afers administratius i d'altres més sentimentals centraran la nostra atenció en aquesta nova entrada del blog.


La tarda del 14 d'agost va ser l'escollida per a la celebració al 106 de l'assemblea general ordinària de la penya, amb l'assistència de més d'una quarantena d'immortals. La junta directiva va presentar els fruits de la seva gestió al llarg de l'exercici 2017/2018, que va saldar-se amb un superàvit de quasi 600 euros. Els presents van aprovar els comptes i valorar molt positivament que després de tantes trobades i viatges organitzats el balanç fos positiu. És precisament en aquestes activitats en les quals la nostra associació s'ha fet un nom a tota Espanya.


Una altra novetat que va ser presentada a l'assemblea va ser la incorporació d'en Franc Pascual a la junta directiva de la penya. En Franc va incorporar-se a la penya després del petit viatge que vam organitzar al Nou Sardenya per la final de la Copa Catalunya contra l'Europa, en el que tot i la derrota del Girona vam viure una nit de futbol ben completa. Des d'aquell dia, el nostre nou vocal ha sigut un fix a les activitats i desplaçaments que hem muntat. Ha sigut la seva empenta i gironisme el que ha animat al president Pepe Sierra a incorporar-lo al seu equip. Esperem que la seva tasca sigui tan agradable com l'aplaudiment amb el qual van rebre la resta de socis el seu nomenament.


Del més quotidià i amable passem a quelcom que ens posa tristos i preferiríem que no haver d'explicar. Ens ha deixat a l'edat de 85 anys en Josep Maria Caravaca, històric soci del Girona FC i exvicepresident de la Penya Immortal. En Josep, "l'avi del Girona", era una autèntica institució dins del gironisme, tothom que algun cop ha seguit a l'equip per aquests camps de Déu, de ben segur que ha compartit autobús o graderia amb ell. La seva fidelitat als colors blanc-i-vermells era coneguda per tothom i el feia ser molt estimat pels aficionats del club. A més, en Josep era una figura molt recordada pels amants del futbol gironí, gràcies als seus anys com a àrbitre a les diverses categories del futbol provincial i la seva implicació als anys daurats de la Penya Doble Set, de la qual en va gestionar el bar. El nostre soci Jorge Berna, que a les xarxes socials a declarat que en Josep era "l'avi que tots els gironistes hauríem volgut tenir", ja ens ha confirmat que assistirà al partit d'avui contra el Valladolid amb una samarreta del Girona on l'escut serà substituït per una fotografia del seu amic. Bonica metàfora. Descansi en pau.


El final d'aquesta entrada és, per contradictori que sembli, un començament. És l'inici de la gran festa que viurem la setmana vinent amb la visita a Girona del campió de les tres últimes edicions de la Copa d'Europa, el Real Madrid. L'any passat vam donar la sorpresa, motiu pel qual els homes que enguany dirigeix Julen Lopetegui no vindran tan confiats, però... qui sap? El futbol és boig. Nosaltres, però, només estem bojos per passar-ho bé, i per això hem organitzat una trobada de germanor a la nostra seu en el qual rebrem als amics de la Peña Madridista Girona amb la presència de representants de la Federació de Penyes del Girona i d'altres penyes blanc-i-vermelles. Tindrem un menú variat per 10 € que de ben segur farà les delícies de tothom. L'acte començarà a les 14 hores i serà obert a tothom, us podeu inscriure a les penyes oficials fins dijous. Volem que aquest nou enfrontament amb un dels grans de la Liga Santander sigui l'excusa perfecta per demostrar la cara més amable de l'esport i de la nostra ciutat.