dijous, 23 d’agost del 2018

Any 2

0 a 0 contra el Valladolid en la primera jornada de la Liga Santander 2018/2019. El rival arribava amb molt poca pólvora en atac, però el joc del Girona no va arribar a ser tan atractiu i efectiu com en el Trofeu Costa Brava de la golejada al Tottenham. Coses del mes d'agost i el segon any d'un repte, que sempre és més difícil. Confiem en Eusebio. La pròxima prova, davant el Real Madrid i les seves estrelles, serà de les més exigents, però estem segurs que l'esforç i les ganes dels jugadors blanc-i-vermells hi seran.


Hi havia moltes ganes de futbol entre els immortals. Aquestes pretemporades amb tants partits internacionals ens fan enyorar aquelles en les que no se sortia de la província, però fer-se gran té aquestes coses i ens hem hagut d'acostumar a més televisió i menys cervesa a peu de camp. Per sort arriba la Lliga, la pilota comença a rodar a Montilivi. No només nosaltres esperàvem amb candeletes el matx, l'afició de Pucela també frisava per presenciar el retorn del seu equip a la Primera Divisió. En la prèvia vam tenir el plaer de gaudir de la companyia d'un bon grapat de blanquivioletas. Les vacances d'estiu van permetre'ls venir, tot i el calamitós horari (un divendres a les 20:15) que un cop més van regalar-nos les televisions amb el beneplàcit de l'LFP. Estaria bé que les facilitats pels aficionats també fossin les millors del món.


Abans d'aquesta bona estona a la nostra seu, un petit grup d'aquests aficionats del conjunt castellà havien estat al Krokers, casa de la Penya Paparres, en el dinar de germanor organitzat per la Federació de Penyes del Girona per rebre a la delegació de la Federación de Peñas del Real Valladolid. Uns quants immortals van incorporar-se al mateix just després d'assistir al funeral d'en Josep Caravaca, que en pau descansi. Del que va passar sobre el terreny de joc no direm res que no hàgim comentat ja. Al seu voltant sí que hi va haver força per comentar. Les fortes pluges que van protagonitzar la tarda del partit van impedir que la nova graderia del gol sud estigués operativa, obligant a reubicar als seguidors que ocupaven aquestes localitats. En el cas de molts immortals, va ser la segona reubicació, ja que més de mitja penya ha optat per canviar els abonaments a la nova estructura per millorar la seva visibilitat i evitar tensions que ningú vol quan el que desitja és passar-ho bé amb el futbol. Esperem que el viscut aquesta jornada sigui una excepció, ja que l'objectiu de la mudança era acabar amb els problemes, no augmentar-los.


Però res de regustos amargs, que el futbol va ser inventat per passar-ho bé i nosaltres seguim aquesta intenció original fil per randa malgrat que no el practiquem gaire. Després dels 90 minuts vam fer el tercer temps al 106 amb l'expedició val·lisoletana. Cervesa, tapes i uns bons entrepans per acabar d'arrodonir la primera nit de funció de la gran obra que esperem que els nostres equips facin aquesta temporada. Va ser molt agradable poder compartir records del recent Congrés Nacional de Penyes celebrat a Valladolid.


Compte enrere pel partidàs de diumenge contra el Real Madrid. Generacions de gironistes somiaven, en les dècades més difícils de la història blanc-i-vermella, amb veure l'equip a Primera per poder gaudir de cites com aquesta. Portu, Borja García, Granell contra Bale, Benzema, Ramos... Com ja sabeu per fer la prèvia tenim dinar amb els amics de la Peña Madridista Girona al 106. En aquesta trobada tindrem una novetat: seguidors d'un equip i altre podran adquirir per només 3 € la gorra del partit, un record exclusiu d'aquesta visita del 13 vegades campió d'Europa al nostre Girona.