dijous, 2 de febrer del 2017

Més guanyat que perdut

Torna l'acció al blog blanc-i-vermell per excel·lència, i ho fa amb una repassada a uns dies que han anat acumulat prou fets destacables en l'òrbita gironista i el panorama futbolístic nacional com per omplir aquestes línies que esperem que assaboriu com nosaltres vam fer amb el protagonista porcí d'una de les nostres últimes activitats.


Primera etapa: Girona-Sevilla. Sevilla Atlético, no us espanteu que no ens vam moure de Montilivi. I això en un diumenge com en el que es va celebrar el partit, ja té mèrit. Va caure un xàfec d'aquells que feia temps que no vèiem a l'estadi. Alguns mitjans de comunicació fins i tot van especular amb la suspensió del matx en els moments previs. Un clar exercici d'exageració, ja que recordem dies amb molta més pluja i pitjor drenatge de la gespa en els que sí que es va jugar, com per exemple un Girona-Betis de 2011 en el que baixaven cascades d'aigua per les escales de la graderia. Es veu que quan els sevillans visiten la nostra ciutat, l'aigua els acompanya. Que es pogués practicar el futbol sobre el verd gironista no vol dir que fos senzill, el camp estava molt pesat i podem donar gràcies al cel per no acabar amb cap dels 22 protagonistes lesionats. El Girona va fer valer la seva major experiència per aconseguir dos gols que van deixar sense capacitat de reacció al filial sevillista, que tot i la derrota va deixar la sensació que, amb un camp com Déu mana, hauria protagonitzat un dels partits més interessants de la temporada en posar-lo davant del bon moment dels nostres jugadors. Tot i les lògiques baixes en un dia així, un grapat d'immortals no vam fallar a la cita, mullant-nos, passant fred, aplaudint i saltant per entrar en calor i no perdre els dits i gaudint d'animar aquest equip que va encadenar la seva quarta victòria consecutiva.


Seguim cap a la següent estació. Porta per nom "Solidaritat". La nostra recollida de menjar va arribar a la seva fi després de les nombroses aportacions dels nostres socis i amics. Pasta, llegums, productes infantils... vam aconseguir emplenar tota una fila de taules al 106, cosa que ens fa sentir orgullosos de veure com els immortals responen a les crides que els hi fem, ja sigui per donar suport al Girona o per ajudar a la gent que no passa per bons moments a la nostra província. L'acte d'entrega va tenir lloc a les instal·lacions de la Fundació Privada Banc dels Aliments de les Comarques de Girona. Hi van assistir diversos membres de la nostra directiva, el president d'aquesta entitat benèfica, Frederic Gómez Pardo, i el responsable de l'àrea social del Girona FC, Albert Mateos.


La locomotora immortal no es va aturar. En la Quina de Cap d'Any, un dels premiats va tenir una gran tarda de sort i va guanyar tres dels cinc pernils en joc. Com a mostra de gratitud, en va deixar un a la penya per compartir-lo entre els socis. El partit contra l'Elche que vam veure a la nostra seu va ser una ocasió ideal per organitzar una bona festa i cruspir-nos-el. Dels més de 50 gironistes que van presenciar el matx al 106, uns 30 vam compartir taula i assaborir la peça que va tallar en Joan Brunet, pel que fa a tall de pernil. Els presents també van ser convidats a una selecció de tapes i a compartir els dos lots que ens va regalar el que fou president del Girona FC i gran amic de la Penya Immortal Girona, Antoni Escudero.

    
Penúltima parada en la qual farem un breu repàs a l'actualitat de l'afició del futbol espanyol. Aficiones Unidas - AFEPE ha posat en marxa el web www.diariodeaficionesunidas.es, amb un equip de periodistes al darrere per donar veu a tot el que fem els penyistes i seguidors dels clubs del nostre país dins i fora dels estadis. Una d'elles és el Congrés Nacional que farem al juny a Granada. Tancades les inscripcions, serem més d'una vintena d'immortals els que gaudirem de tres dies memorables a la capital de l'antic regne nassarita. Una oportunitat immillorable de crear vincles d'amistat entre tots els que vivim el futbol amb l'esperit sa i alegre que el rei dels esports mereix. Desgraciadament, no tothom ho entén de la mateixa manera, i si no que li diguin a la Peña Cultural Sevillista "A 1000 km de Nervión". Aquesta agrupació catalana de seguidors del Sevilla va veure com un grup de brètols tacava de violència la celebració del seu 10è aniversari en la que comptaven amb la presència del màxim responsable del seu club. Des d'aquí volem expressar tot el nostre suport a en Joan Morán, president d'aquesta penya, i tots els seus companys.


Final de trajecte: tindrem noves bufandes! Amb motiu del nostre 25è aniversari hem fet la quarta comanda de bufandes de la nostra història, aquest cop amb un disseny que combina els colors del nostre estimat Girona amb una elegant tonalitat negra. Si vols ser un dels més ben vestits de Montilivi, tindràs l'ocasió d'adquirir-la ben aviat a la nostra seu per només 6 euros si ets soci de la penya i 8 si encara no en formes part.