divendres, 2 d’octubre del 2020

Evangelitzant

Des dels primers temps del cristianisme, un dels seus objectius ha estat expandir la fe entre el màxim nombre de persones. Allà on hi ha un grup humà susceptible d'adoptar aquestes creences, els missioners els hi intentaven fer arribar. En un altre pla molt més prosaic que el religiós, per a la Penya Immortal el Girona FC és l'equivalent a una fe, i no seríem bons fidels de la mateixa si no féssim el possible per portar-la a tots els racons possibles. La creu ha viatjat per tot el món sumant adeptes al camí de Jesucrist, i nosaltres hem intentat fer el mateix amb els colors blanc-i-vermells. En un temps tan complicat per moure's pel planeta, aquesta evangelització ha quedat limitada a diversos indrets de la nostra província, però tampoc es pot dir que sigui un mal inici. A veure si lluint l'escut i els símbols gironistes aconseguim engrescar a molta gent a fer costat a l'equip en aquesta temporada, que vist el mercat de fitxatges, com el club ha hagut d'ajustar-se el cinturó i el mal inici a Gijón, pot acabar exigint-nos grans dosis de paciència.


La prèdica de la paraula, en el nostre cas, ha tingut una mica de truc, ja que ens asseguràvem de comptar amb el favor dels conversos locals. Ja hem explicat alguna vegada que les grans reunions d'immortals a les que estàvem acostumats han anat deixant pas a reunions en petits grups de socis. Una de les més sonades, en les quals un grapat dels nostres membres van assumir el paper d'ambaixadors de la Penya, va ser la que van protagonitzar el nostre vocal Josep Garolera, en Jorge Berna i la "Secció Roses", en Felip i en Félix, a Ripoll. Recentment el club ha celebrat la inauguració oficial de l'Associació Gironina de Ripoll, la nova penya blanc-i-vermella d'aquesta localitat pirinenca, amb la presència del president Delfí Geli, els veterans Migue i Eugeni Bou i representació del futbol femení gironista. Abans d'això, el 29 d'agost, la comitiva immortal va viatjar fins a la seu dels nous integrants de la família penyista. Una visita d'allò més cordial on van poder comprovar que viuen el futbol amb la mateixa intensitat que nosaltres. Només cal donar un cop d'ull al seu bar, decorat amb nombroses bufandes de mil i un equips, al més pur estil 106. Els nostres emissaris van fer entrega als responsables  locals d'una bandera i una bufanda immortals, rebent a canvi unes originals mascaretes estampades amb l'escut de la nova penya, que fusiona el del Girona i el de la vila amb el seu famós gall. Des d'aquí els hi volem desitjar molta sort en aquesta aventura que ara comencen. Tant de bo ens puguem reunir aviat tots a Montilivi per animar al nostre estimat equip!


La següent estació d'aquest pelegrinatge per les nostres contrades va ser l'Alt Empordà, el 6 de setembre. Els amfitrions van ser l'Alfredo i la Montse, dos immortals de primera hora. Quan el Girona vivia temps molt més modestos que els actuals, aquest matrimoni de fidels seguidors ja n'era seguidor i part de la nostra Penya, i des d'un temps ençà hem tingut la gran alegria de tornar-los a tenir entre nosaltres. De l'Empordà vam passar a la Selva, la vesprada del 12 de setembre, amb uns que ja fa algunes temporades que són puntuals a les seves cites amb la Penya Immortal Girona, els integrants de la família Ruiz, encapçalats per en Manolo, i uns altres que fa poc que ens acompanyen però que s'han destapat com a grans gironistes, en Rafael Bassas i la seva filla. El Restaurant Atura't de Maçanet va ser el lloc on uns quants socis van acompanyar-los en un sopar on no van faltar la bona teca ni les valoracions d'uns i altres sobre la temporada que va acabar fa res i les prediccions de cara a la que tot just comencem. Temes de conversa semblants van poder sentir-se en la reunió del 19 de setembre a l'Hostal Mallorquines de Sils, on residents a la zona com la Margarita, l'Isi, en Josep Maria Vila, la Maria Planas, en Josep Maria González Ódena o la Maria Jesús van incorporar-se a aquesta travessia en la qual, si més no, vam deixar a clar a tothom quins eren els nostres colors.


El debut en Lliga del passat dissabte 26 de setembre també va recordar als inicis de la cristiandat, però no en el seu vessant heroic de resistència a la persecució, sinó més aviat a quan els romans els llençaven als lleons. Els inquilins del Molinón van ser massa ferotges per aquest nou Girona de Francisco, malgrat la superioritat numèrica de la qual va gaudir durant bona part del primer temps. La plantilla ha perdut a noms importants en les últimes temporades com ara Pablo Maffeo o Borja García, i a sobre no sap si podrà comptar amb el golejador Christian Stuani o acaba escoltant un dels molts cants de sirena que la premsa diu que li estan arribant. Caldrà confiar en la possibilitat que la cascada d'incorporacions de les últimes dates (Monchu, Franquesa, Antonio Luna, Yan Couto, Pablo Moreno, Muric...) acabi quallant i donant un rendiment prou bo. Les aspiracions del Girona són aquest any, més que mai, una incògnita, però per malament que comencem no ens hem de desanimar. Tornant al paral·lelisme amb el cristianisme, cal recordar que, amb el temps, de ser perseguits i sacrificats al Coliseu els seus practicants, va passar a ser la religió oficial de l'Imperi. D'un tiberi amb delícies dignes de les famoses bacanals de Roma van gaudir també els immortals que abans del partit van ajuntar-se al Restaurant Chaplin per celebrar l'aniversari dels nostres socis i amics Antonio Portillo i Mari Solozano i completar la tarda veient el matx al 106. ¡Muchas felicidades, pareja!

Foto inferior: Girona FC

Setembre ha estat un mes d'enllaços, tant a la Penya Immortal com al Girona FC. La Margarita i l'Isidoro van celebrar les seves Noces d'Or, repetint el casament que els va unir ara fa 50 anys. Com no podia ser d'una altra manera en un matrimoni tan gironista com ells, al cotxe que els va dur a la cerimònia no hi va faltar un detall blanc-i-vermell. El d'en Lluís i la Nathalia, per la seva banda, va ser el primer cop que formalitzaven el vincle d'amor que els uneix. És ben sabut per tots que la família Sabater-Gómez-Pérez viu el Girona com poques, així que no és d'estranyar que l'obsequi que els nuvis van fer a en Pere, pare d'en Lluís, fos un escut del club. El "casament" viscut a la institució de Montilivi va ser molt més pagà, però pel bé de tots els que l'estimem, esperem que sigui igual de feliç que els protagonitzats pels immortals que hem esmentat. Marcelo Claure, empresari bolivià afincat als EUA, ha entrat a formar part de la propietat del club, adquirint-ne un 35% de les accions. Aquesta xifra de títols el converteix en el segon màxim accionista del club, motiu pel qual desitgem que la seva experiència al món del futbol com a president del Bolívar, l'equip més gran del seu país, i com a copropietari del Inter de Miami, la nova franquícia de la MLS nord-americana en la qual també està involucrat David Beckham, sigui profitosa pels interessos del Girona.


Finalitzem la completa entrada d'aquesta setmana amb un poti-poti de notícies relacionades amb la Penya. Com que tenim el convenciment que aquest malson de la pandèmia passarà a la història en els pròxims mesos i podrem tornar a gaudir del futbol com més ens agrada, aquesta temporada tindrem noves samarretes immortals. La marca esportiva Kromex ha estat l'escollida per a confeccionar l'equipació d'enguany. Al seu catàleg hi té un disseny que recorda molt al que la firma que vesteix al Girona FC, Puma, ha creat per a altres clubs als quals patrocina (doneu un cop d'ull a la samarreta del Borussia Dortmund), molt trencador i que expressa bé la passió que sentim pel nostre equip. Aviat les tindrem disponibles per tots els socis que les han encarregat. Una cosa que sí que ja pot comprar-se és la Loteria de Nadal, tant de la Penya Immortal (juguem el nostre tradicional 64.352) com de la Federació de Penyes del Girona FC (86.030), que per primer cop treu a la venda participacions. No deixeu perdre l'ocasió de tenir una alegria en un any tan gris per només 5 euros! Parlant de satisfaccions, n'és una de molt gran anunciar-vos que per segon any consecutiu participarem en la campanya "Football People" de l'organització Fare (Football Againist Racism in Europe) contra la discriminació. Després de l'exitós Trofeu de l'Amistat disputat l'octubre de l'any passat amb els amics del Nacional de Montevideo, enguany optem per realitzar un vídeo en el qual exposarem la nostra manera de viure el futbol i les experiències que hem tingut amb aficionats d'orígens ben diferents. Aquesta setmana ja hem tingut la primera visita per gravar-ne un fragment directament des de la Gran Bretanya. No us avancem res més perquè volem conservar l'emoció pel dia de l'estrena!