dimecres, 14 de setembre del 2016

Empat a tot


Un altre diumenge de futbol a Montilivi... i una altra trobada amb l'afició visitant. Aquesta temporada portem un impressionant 2 de 2, quelcom que només fets com que el proper partit a casa sigui en dijous podran aturar a causa de la previsible manca d'aficionats del Mirandés presents a l'estadi gironí. Però anem per feina. La jornada de germanor va començar cap a les 13:30 amb l'arribada al 106 d'una desena d'integrants de les penyes Las Migas i Los Molinos de la UD Almería. Nosaltres vam ser una desena més, tot i que a més d'un li semblava que, anant tots de blanc-i-vermell, semblàvem un bon grapat de seguidors del mateix equip. Sort que l'escut i els sentiments ens delaten!


Abans de dinar, hi va haver temps de fer un breu vermutet amb els amics de la Penya Saltenca. L'àpat celebrat a la nostra seu va ser, com sempre, d'allò més contundent. Per coronar el tiberi i fer més curta la llarga tarda abans de l'esperat partit, vam compartir uns quants gintònics digestius, càntics d'un equip i altre i la vida i miracles de cadascun de nosaltres en animades converses. Unes hores divertides que de ben segur serviran per forjar una bona amistat futbolera i fer que aquests seguidors no es pensin dos cops venir a Girona quan el seu equip jugui aquí.


Després de les postres vam dur a terme el que ja és gairebé un ritual, la foto d'equip amb tots els assistents al dinar barrejats i l'entrega d'uns regals que cada cop que els mirem ens faran recordar amb nostàlgia la gran jornada viscuda. Els seguidors andalusos van obsequiar-nos amb un bonic treball manual en forma de índalo, el símbol de la seva província. En Pepe va entregar-los-hi una bandera amb dos escuts que si bé potser no són símbols de la nostra, sí que ho són de dues de les millors coses que hi podem trobar: el Girona FC i la seva Penya Immortal.


Les nostres activitats d'aquest dia van tenir un especial ressò a la xarxa. La pàgina web oficial de l'Almería va dedicar un complet article a la trobada amb els seus penyistes, mentre que el compte oficial de Twitter de la Lliga de Futbol Professional va fer servir la imatge del nostre vocal Óscar per il·lustrar el repartiment de la Guia Pràctica per a Aficionats elaborada per la mateixa LFP i Aficiones Unidas. Uns quants immortals més situats a altres portes de l'estadi, així com companys d'altres penyes van completar l'equip encarregat d'entregar als gironistes aquest document que, si bé presenta correctament les pautes a seguir per fer del futbol un espectacle més agradable i per a tota la família, també podria ser molt més ampli, incloure molta més informació i ser una veritable ajuda pel seguidor al llarg de tota la temporada a tots els camps del campionat. Intentarem treballar per fer-ho possible.


Dinats, agermanats i fet el repartiment, va ser temps de deixar la protagonista a la pilota i als seus artistes. Pels qui no tenien predilecció per cap dels dos equips, segur que aquest 3 a 3 va ser un matx molt entretingut: gols, alternatives al marcador, joc d'atac... a nosaltres ens deixa un regust agredolç, ja que tot i que el Girona va demostrar capacitat de reacció i definició, en defensa (incloent-hi la porteria) segueix sense trobar la coordinació que faci aquesta línia tan respectada com ho va ser la darrera temporada. I mira que els davanters rivals no passaven precisament desapercebuts amb aquell llampant uniforme. En tot cas, és molt aviat per desanimar-se, queden moltíssims punts per disputar-se i a hores d'ara ser els màxims golejadors i el més golejats pot quedar en anècdota si ho anem corregint amb la bona feina que estem segurs que Pablo Machín i els seus homes duran a terme en les pròximes setmanes.