dimarts, 13 d’octubre del 2015

El seminari del relleu

Amics, és difícil resumir un cap de setmana tan intens com el viscut a Vila-Real aquests quatre dies, ho intentarem, però segur que ens deixarem moltíssimes coses i és que la vàlua de tots els ponents ha fet que aquest seminari no perdés en cap moment ni un grau d'interès.
Abans de tot, hem de felicitar a l'Agrupació de Penyes del Vila-Real i a la junta directiva d'Aficionmes Unidas per haver aconseguit un congrés espectacular, en tots els sentits, la qualitat de les instal·lacions a on hem fet les reunions i el tracte rebut  es podrà igualar, però difícilment es podrà superar.
Divendres va tenir l'acte inaugural a la seu de l'Agrupació de Penyes, un lloc que és el somni de qualsevol federació, a dins del mateix estadi, molt espaiós i amb totes les comoditats.
Dissabte vam fer les reunions a la Sala Champions del Madrigal, allà, els responsables de la Confederació Mundial de Penyes del Barça ens van explicar com havien creat la seva associació. Tots vam quedar amb la boca oberta, però, és clar, per a un club que destina 1.200.000 euros del seu pressupost al departament de penyes tot és molt més fàcil. Amb això no volem treure mèrit a la gran feina que estan portant a terme, simplement que les penyes de la resta de clubs no podem aspirar ni a assemblar-nos.
Més tard Javier Tebas ens va explicar les seves gestions per treure més suc a les televisions, també ens va comentar que està intentant  convèncer als presidents dels clubs perquè abaixin els preus dels abonaments, com a fet curiós ens va dir que hi haurà una partida a l'hora del repartiment a on es valorarà la presència de públic a tir de càmera, és a dir, en el nostre cas, potser l'interessarà més al club que totes les penyes estiguem a la zona de preferent que als gols.
Abans de dinar, la Federació de Penyes del Zaragoza ens va explicar com anava l'organització del Congrés Nacional de Penyes que se celebrarà a finals del mes de juny, potser el més destacat és que hi han contractat una persona perquè gestioni l'aportació de patrocinadors.
A la tarda, la delegació de Granada va presentar la seva candidatura per organitzar el congrés del 2017 i no va caler fer votacions, amb un vídeo espectacular ens van convèncer a tots i va ser proclamada seu del congrés per unanimitat.
Carlos San José, president de la Federació de Penyes de l'Elx ens va explicar tot el procés que havien patit fins al descens del seu equip, la veritat és que ens va quedar molt clar a tots que al món del futbol es mouen molts encantadors de serps que s'aprofiten de la bona voluntat de la gent per tenir el seu minut de glòria gratuítament i sense el més mínim mirament al mal que poden fer al sentiment dels aficionats.
Va haver-hi més ponències, tant a la tarda del dissabte com al diumenge al matí però, permeteu que ens saltem alguna per a no fer aquest article tan feixuc, tot i que van ser igual d'interessants les d'en Vicente Cosidó, Alberto Ariza o en Gabriel Salinas.
Ramón Martínez, intendent de la policia local de Vila-Real, ens va fer una brillant exposició de com s'ha de portar un grup de gent, aquest mètode de treball ha creuat fronteres i és exemple per a moltes policies locals. Com anècdota us direm que estiueja a Tossa de Mar i ja hem quedat perquè a l'estiu ens vingui a veure i compartir amb tots els que el vulgueu conèixer, una interessant xerrada.
També diumenge al matí es van proclamar als estadis de la Rosaleda com el millor estadi de primera i el Toralín com el de segona, per obtenir aquest premi es tenen en compte molts factors, no només la comoditat de l'estadi sinó també l'amabilitat i les facilitats que reben les aficions visitants.
També es va anunciar que Figueroa Vázquez és per Aficiones Unidas el Silbato de Oro de segona divisió i Martínez Munuera el de primera.
La jornada més emotiva va ser la de dilluns, ja que hi havia eleccions a la presidència d'Aficiones Unidas, uns dies abans, el que fins ara havia sigut l'únic president de l'associació des de la seva fundació fa 16 anys, en Pepín Suerez Braña, va anunciar que deixava el càrrec. L'únic candidat que es va presentar, en Jose Manuel Mateo, va aportar els avals de tots els assistents i per tant va ser proclamat president per unanimitat.
En Pepín ha deixat el llistó molt i molt alt i els seus èxits en la gestió de l'associació han estat reconeguts arreu, en Mateo, com tots el coneixem, ho tindrà difícil en igualar-lo, però aquest treballador nat que compta amb l'estima de tots els que el coneixem per la seva gran capacitat de treball i humana segur que almenys l'aconseguirà igualar, com a mínim per ganes i il·lusió no quedarà.
Potser la millor manera d'acabar aquest article és amb un ¡enhorabuena Mateo!, ¡muchísimas gracias Pepín!.