dijous, 10 de setembre de 2015

Comunicat de les Penyes oficials del Girona F.C.


COMUNICAT EN RELACIÓ A LA SANCIÓ AL GIRONA FC

Des de les penyes oficials del Girona FC volem manifestar el nostre rebuig tant a l’acte del llançament de l’ampolla com a la sanció de la que ha estat objecte el nostre club arran dels fets ocorreguts durant el partit del 7 de juny disputat contra el CD Lugo.

És evident que accions com la que va tenir lloc aquell dia no poden quedar sense resposta per part dels organismes competents, però en aquesta ocasió la mateixa ha estat desmesurada. El Club, els responsables de la seguretat privada de l’Estadi, amb la col·laboració dels abonats i aficionats que aquell dia eren al partit varen fer tot el possible per identificar a l’autor i posar-lo a disposició de les autoritats competents, permetent localitzar a l’autor dels fets però no identificar-lo. El tancament parcial de les graderies ha estat pensat per lluitar en bloc contra els grups violents que les ocupen en molts estadis, però aquest no és el cas. Es va tractar d’un fet puntual i aïllat. És lògic que s’actuï així davant un sector d’aficionats que hagi mostrat actituds inapropiades de manera reincident, però no quan l’agressor segurament ni tan sols és soci del club i la part de la graderia afectada pel tancament està formada per persones, famílies i penyistes que s’han caracteritzat per un comportament exquisit al llarg de tots aquests anys al futbol professional.


Per aquest motiu esperem que a partir d’ara les institucions sancionadores tinguin més seny a l’hora d’aplicar els càstigs, discernint entre els qui continuadament fan gala de fer servir el futbol com a excusa per a les seves bretolades i els qui se l’estimen de debò. No poden pagar 598 justos per un pecador.

COMUNICADO EN RELACIÓN A LA SANCIÓN AL GIRONA FC

Desde las peñas oficiales del Girona FC queremos manifestar nuestro rechazo ya sea al acto del lanzamiento de la botella como a la sanción de la que ha sido objeto nuestro club a raíz de los hechos ocurridos durante el partido del 7 de junio disputado contra el CD Lugo.

Es evidente que acciones como la que tuvo lugar ese día no pueden quedar sin respuesta por parte de los organismos competentes, pero en esta ocasión la misma ha sido desmesurada. El Club , los responsables de la seguridad privada del Estadio, con la colaboración de los abonados i aficionados presentes aquel día en el partido hicieron todo lo posible para identificar al autor y ponerlo a disposición de las autoridades competentes, permitiendo localizar al autor de los hechos pero no identificarlo. El cierre parcial de gradas ha sido pensado para luchar en bloque contra los grupos violentos que las ocupan en muchos estadios, pero este no es el caso. Es lógico que se actúe así delante de un sector de aficionados que haya mostrado actitudes inapropiadas de manera reincidente, pero no cuando el agresor seguramente ni tan solo es socio del club y la parte de la grada afectada por el cierre está formada por personas, familias y peñistas que se han caracterizado por un comportamiento exquisito al largo de todos estos años en el fútbol profesional.Por este motivo esperamos que a partir de ahora las instituciones sancionadoras tengan más sentido común a la hora de aplicar castigos, discerniendo entre los que continuadamente hacen gala de usar el fútbol como excusa para sus gamberradas y los que lo aman de verdad. No pueden pagar 598 justos por un pecador.