divendres, 26 de juliol del 2019

Pont aeri

No, no ens hem posat makineros de cop. Més que amb el nom de la popular discoteca, el títol d'aquesta entrada té a veure amb que si en l'anterior vam relatar les nostres vivències al Congrés Nacional de Penyes celebrat a Madrid, ara parlarem del gran dia viscut a Barcelona amb motiu del partit amistós disputat entre Bournemouth i Girona a l'Estadi Olímpic. Un canvi d'escenari de 630 km al més pur estil del que fa la connexió aeroportuària diària entre les dues ciutats més importants del nostre país.


Quan es va anunciar que es jugaria un amistós amb un equip britànic a Montjuïc a tots ens va estranyar, però ben aviat vam veure que era l'ocasió perfecta per passar una fantàstica jornada a la Ciutat Comtal. El motiu de la celebració d'aquest matx a la capital catalana va ser  que el Bournemouth estava fent el seu stage de pretemporada allà i, com que el Girona havia de volar des del Prat a Manchester per fer el mateix, era una última parada ideal pels d'Unzué. El nostre bus va sortir de Montilivi el dissabte 20 al matí, ocupat per gairebé 40 immortals amb moltes ganes de veure en acció al seu equip. Com sempre, volem agrair als nostres socis i simpatitzants la seva massiva resposta a una nova activitat organitzada per la penya i les ganes de col·laborar per fer-la cada dia més gran. La participació en el sorteig del pernil que vam fer en ruta, per exemple, va ser formidable. Felicitem la guanyadora de la rifa, la Mari Solozano, i esperem que gaudeixi de valent del premi. En poc més d'una hora vam ser a Barcelona. La nostra primera parada va ser el Centre Comercial La Maquinista. La calor que feia va fer que el recorregut per les botigues fos més ràpid del que hauria estat en altres circumstàncies, ja que el gruix de l'expedició va optar per refrescar-se al 100 Montaditos. El cas era passar-ho bé plegats fent el vermut. Aquestes ganes de gresca semblen contagioses i així ho vam comprovar en aquest local, en el qual vam poder assistir a una de les "proves" que van posar a la núvia d'un comiat de soltera (va acabar ballant sobre una taula) i a la celebració d'un aniversari (amb tot el bar cantant el Cumpleaños feliz). La festa ens persegueix. I de l'aperitiu al dinar, lògicament. El Restaurant T3 va ser el lloc triat per dir adéu a la gana i carregar les piles pel partit. Un establiment molt proper a La Maquinista i 100% recomanable per la qualitat dels seus plats i l'amabilitat del seu servei.


L'autobús de Plenacosta, altre cop conduït per en Jordi, el xòfer que ens va portar a Madrid i amb el qual tanta amistat vam fer, va deixar-nos tot seguit a Futbolmaníala botiga dedicada al futbol més gran de tota Espanya. La raó de ser d'aquesta visita rau en el fet que el nou marxandatge de la penya, de la firma Asioka, ha estat adquirit a través de Futbolmanía, que ens va oferir una sèrie de descomptes molt atractius pels nostres socis. Més endavant en aquest mateix article ho explicarem tot amb pèls i senyals, però ara ja us avancem que en una oferta exclusiva només per aquell dia, els immortals desplaçats a Barcelona van poder adquirir la nova samarreta Puma del Girona FC amb un 25% de descompte (56,25 en comptes dels 75 € que val a la botiga del club i altres comerços). Futbolmanía, situada al número 25 de la Ronda Sant Pau, és un autèntic temple de l'esport rei, amb una àmplia selecció de samarretes i articles oficials d'una gran quantitat d'equips de tot el món, així com pilotes i botes de totes les marques. Destacar que disposen d'una notable varietat de productes del Girona: xandalls, la bossa, samarretes de totes les talles... Fins i tot si no es vol comprar res, la col·lecció de samarretes signades pels grans astres de la història del futbol, les rèpliques de trofeus (en Garru fins i tot va donar-se el gust d'aixecar la Copa d'Europa vestit de blanc-i-vermell) i l'ambientació general del local fan que valgui la pena entrar-hi.


De l'Eixample vam enfilar cap al símbol dels Jocs Olímpics del 92, l'històric coliseu de Montjuïc. Veure un recinte amb capacitat per a més de 60.000 espectadors amb només uns centenars de butaques ocupades, impressiona. Dintre de l'escassetat de públic, però, els gironistes érem majoria i ens vam fer notar. Bona culpa en tenen els més cridaners dels membres de la nostra penya desplaçats, que, malgrat la xafogor que regnava en l'ambient, no van deixar d'animar l'equip ni un moment. Del partit, poca cosa a dir, un matx de principis de pretemporada, amb moltes substitucions i que no va començar a animar-se fins ben entrada la segona part, on l'expulsió patida pels anglesos i tres gols (dos pel bàndol blanc-i-vermell, obra de Marc Gual i Juanpe) van aportar una mica d'emoció. Tantes ganes teníem de veure guanyar al Girona que fins i tot es va fer l'onada. No van faltar càntics que són veritables declaracions d'intencions per a la campanya que començarà a l'agost (Volveremos a Primera) i d'altres més reivindicatius com l'Stuani, quédate. Al final, triomf davant un equip de la Premier League. Sempre és una alegria vèncer a un conjunt de superior categoria. Amb aquest somriure, que esperem que sigui el primer dels molts que visquem durant la 2019/2020, vam tornar a Girona amb la satisfacció d'haver viscut una nova jornada de companyonia gràcies als colors que tant estimem i ens uneixen.


Durant el partit alguns dels nostres socis van estrenar peces del nou marxandatge de la penya del que parlàvem abans. Just el dia abans d'anar a Barcelona, el divendres 19, vam presentar a la nostra seu la gamma d'equipament que l'empresa valenciana Asioka ha preparat per a la Penya Immortal Girona. Aquesta companyia compta amb dècades d'experiència i vesteix a equips de multitud de clubs esportius d'arreu d'Espanya i gràcies a la bona feina d'en Diego Requena (representant de la firma a la nostra província i exporter del Girona FC) i Futbolmanía, ens ha fet una completa sèrie de peces de vestir de qualitat i disseny difícils de superar. L'acte va aplegar a la nostra seu prop de 40 persones, entre elles companys de les penyes SaltencaSom-hi Girona del Pla de l'EstanyGironina i Blanes. Uns improvitzats models van lluir la samarreta (12 €), el polo (14 €), la dessuadora (16 €), el xandall (26 €) i la parka (35 €), tots ells amb l'escut immortal brodat. Amb tan bona perxa i uns preus ultracompetitius és lògic que es produissin les primeres compres, però no patiu, encara tenim stock i el fantàstic servei de Futbolmanía ens permet demanar, si no en queda, la talla que necessiteu i tenir-la aquí en pocs dies. Per si no n'hi hagués prou, Futbolmanía també ens ha ofert un codi de descompte exclusiu per a socis de la Penya Immortal, tant a la seva botiga física com en compres en línia. No us perdeu tot el que tenen per vosaltres ells i els amics d'Asioka visitant els enllaços de la columna de la dreta del nostre blog. 


Un últim detall abans d'acomiadar-nos fins al pròxim article: ja som a Instagram! La xarxa social de moda compta amb la presència d'una nombrosa comunitat gironista i la Penya Immortal no hi podia faltar. En el nostre perfil (@immortalgirona) seguim la mateixa línia que a la resta de plataformes, compartim contingut relacionat amb l'actualitat de la nostra associació. A partir d'ara també intentarem avisar-vos a través d'aquest canal de cada entrada que publiquem al blog, que fa les funcions que abans feien els butlletins impresos i que tan útil és per conèixer les vivències i opinions dels immortals. Seguiu-nos!