dijous, 27 de juny del 2019

Punt i seguit

Entre altes, baixes i rumors de fitxatges, la temporada immortal arribarà al seu final de manera oficial un cop s'acabi aquest diumenge el Congrés Nacional de Penyes que Aficiones Unidas celebra aquest cap de setmana a Madrid. De manera oficiosa, però, vam tancar-la amb un dinar de germanor a Cassà de la Selva. Vist l'ambient viscut abans, durant i després de l'àpat, no hi ha millor manera de descriure'l que amb aquesta paraula, "germanor".


El dissabte 22 va ser la data escollida per reunir-nos a Can Bargalló per cloure la temporada. La gran resposta a la crida feta per a assistir a aquest dinar evidencia la salut de ferro de la penya i les moltes ganes que tenen els nostres socis de reunir-se i passar-ho bé a la mínima que tenen ocasió. Un total de 28 penyistes vam asseure'ns vora una taula on no van faltar bons embotits, deliciosos calamars a l'andalusa, suculentes croquetes i una completa graellada de carn per cap. Sota la nostra bandera, que coronava el menjador, el nostre president Pepe Sierra va manifestar la seva satisfacció per l'èxit de convocatòria i per l'excel·lent ànim que es respirava. En Pepe va destacar que malgrat els defectes que cadascú de nosaltres pugui tenir, a l'hora de fer pinya i donar el millor que cadascú pot aportar a la gran família que tots formem, pocs ens poden igualar. Els càntics en honor a cada assistent que vam entonar a l'hora de les ratafies i els licors d'herbes van acabar de donar-li la raó.

Estant a la seu dels nostres amics de la Penya Cassanenca, no podíem deixar de visitar el seu local, un autèntic temple per a tots els que estimem el Girona. Un dels nostres racons favorits és el que han dedicat a les penyes blanc-i-vermelles, amb bufandes de diverses de les agrupacions gironistes i la nostra bandera. El xiclet de la festa va estirar-se encara unes hores més, traslladant-se al 106. Allà vam viure un moment molt emotiu quan entre tots vam tornar a col·locar al lloc on es mereix l'estendard amb el que ens va obsequiar fa uns anys Aficiones Unidas - AFEPE. Abans de l'existència de la Federació de Penyes del Girona FC, la Penya Immortal era qui representava a l'afició gironista en aquesta organització, i aquest quadre amb el seu logotip fet en ceràmica n'acreditava la nostra pertinença a l'associació que coordina a les penyes del futbol espanyol. En un cop de mala sort, la peça de l'escut va desenganxar-se del suport fa uns mesos i va caure a terra, trencant-se. En Felipe Sanz, vicepresident d'AFEPE i gran amic de la nostra penya, va aprofitar la seva visita a la recent assemblea general de la Federació de Penyes del Girona per portar-nos una nova rèplica. Trobant-nos un bon grapat d'immortals reunits a la seu, no hi podia haver millor ocasió per retornar-la a la seva posició preferent en una de les parets del 106. Al fil musical sonava "Amigos para siempre", un tema al qual vam seguir fent honor l'endemà, quan una dotzena de socis va tornar-se a aplegar per celebrar amb bon humor, bona teca i millor beure, al més pur estil immortal, la revetlla de Sant Joan.


Ja que parlem de festes, no podem oblidar la que van celebrar ahir dijous 27 els amics de la Penya Saltenca. Es tractava de la cerimònia d'entrega del seu Trofeu del Nino, que reconeix al jugador blanc-i-vermell més destacat de la temporada segons les votacions dels seus socis. El futbolista guardonat enguany, una edició difícil, sense cap mena de dubte, va ser Pere Pons. L'acte va celebrar-se a la seva seu, el Bar Saltapes, i també va servir com a homenatge a l'equip de la Liga Genuine del Girona FC. El trident format pel nostre president Pepe, el tresorer Javi Rina i el secretari Fran Lara no va voler perdre l'ocasió de representar a la Penya Immortal. Van poder intercanviar unes paraules amb en Pere, que ens va comentar que encara desconeix quin serà el seu futur (la premsa especula amb la seva marxa a l'Alavés). La seva possible sortida no ha agradat a molts immortals, que el veuen com un emblema del gironisme que hauria de liderar l'intent de tornar a Primera. D'altres, però, entenen que la vida professional d'un esportista és curta i és normal que es busqui progressar. I més si deixa 2 milions d'euros a caixa. Cadascú té la seva manera de veure-ho. El que sí que ens uneix a tots és el reconeixement, decideixi el que decideixi finalment, a la tasca d'un jugador que s'ha format des de petit a la pedrera del Girona i ho ha donat tot defensant aquest escut.


Toca parlar del Congrés. Avui comença a la capital d'Espanya l'esdeveniment que reuneix a les federacions de penyes de tot el país per passar un cap de setmana reforçant vincles i demostrant que les aficions del futbol espanyol estan ben vives. Més de 1.100 aficionats han confirmat la seva presència a la cita, organitzada conjuntament per les federacions de Real Madrid, Atlético de Madrid, Getafe, Leganés, Rayo i Alcorcón. Aquesta edició és molt especial, ja que coincideix amb el 20è aniversari de la fundació d'Aficiones Unidas. Serà la sisena presència de la Penya Immortal Girona en un Congrés Nacional de Penyes. En les tres primeres, com ja hem comentat, ho va fer en nom seu i les tres últimes ja sota el paraigua de la Federació de Penyes del Girona FC. Dels 8 pioners que van anar a València el 2014 hem passat als 38 inscrits en l'expedició blanc-i-vermella d'enguany, tot un èxit. D'ells, 22 són socis i amics de la nostra penya, el que confirma la gran acceptació que aquesta multitudinària reunió té dins de la família immortal. Avui mateix el nostre autocar (hi ha una part del grup que farà el trajecte en AVE) ens conduirà a l'Hotel Meliá Castilla, la nostra base pel fantàstic cap de setmana que ens espera a Madrid, amb grans àpats, concerts, visites turístiques, l'habitual discurs del president de la Lliga, un torneig de futbolí... Intentarem, com sempre, ser els millors ambaixadors dels nostres colors