dilluns, 24 de desembre del 2018

2018 ja s'ha fos

La frenètica activitat d'aquests dies serveix de perfecte resum de com ha sigut el 2018 per a la Penya Immortal Girona: un any en el qual hem tornat a demostrar que estem més vius i plens d'energia que mai. En poc més d'una setmana hem tingut temps per ser solidaris, visitar a bons companys, divertir-nos fent pinya i, com no podia ser d'una altra manera, animar al nostre estimat Girona. En voleu tots els detalls? A llegir s'ha dit!


Ho vam passar tan bé que serà que li hem de donar el lloc d'honor. La Quina de Nadal de la Penya Immortal va tornar a ser un èxit rotund, amb el 106 ple de socis i simpatitzants impacients per marcar números, guanyar premis i, per sobre de tot, gaudir d'una agradable vetllada en companyia de molts amics. Pernils, embotits, ratafia, vi, torrons, banderes, un dinar per a dues persones al Restaurant Chaplin... tot de coses d'aquelles que fan aquestes festes més dolces són les que van emportar-se els afortunats que van completar abans que ningú les seves línies i quines. La junta directiva de la penya vol agrair un cop més a tots els presents la seva assistència i col·laboració. Els cartrons venuts i els beneficis de la Loteria ens permetran seguir col·leccionant dates memorables al llarg del pròxim any.


Si la tarda-nit va ser moment per a reunir a la família blanc-i-vermella, el matí de dissabte va tocar passar-lo amb bons amics. Com ja sabeu, en Manuel Vázquez, regidor de l'Ajuntament de Girona, és a la vegada soci nostre i directiu de la Peña Bética Girona-Olot "Emilio Luna", amb la qual estem agermanats des del seu naixement, i ens va convidar a la celebració del quart aniversari de la seva associació. I dit i fet: un bon grapat d'immortals, entre ells el regidor de cooperació del consistori gironí, Cristóbal Sánchez, van desplaçar-se a la capital garrotxina per acompanyar als nostres amics verd-i-blancs en aquest acte. A més de degustar un suculent aperitiu, vam veure per televisió el partit matinal del Betis al Villamarín contra l'Eibar i el nostre president Pepe Sierra va aprofitar per fer entrega d'un obsequi als seguidors del conjunt sevillà en la persona del seu president, Diego Sánchez. Abans del partit de Lliga disputat a Montilivi entre els nostres dos equips, al jugar-se entre setmana, no hi va haver gaire temps per fer una trobada com Déu mana, però amb aquestes hores transcorregudes en el millor ambient futbolero, ho vam compensar amb escreix.


On no hi va haver tant de caliu, parlant purament en termes relacionats amb la temperatura, va ser  a Montilivi en el matx de divendres 21 contra el Getafe. Molt de fred però moltes ganes de veure al Girona enfrontar-se als azulones, que arribaven al nostre estadi després d'haver fet una notable primera volta que els tenia en posicions europees. Va ser un enfrontament complicat, els madrilenys són un equip amb molt d'ofici que no regala res i l'empat aconseguit gràcies al gol de Bernardo l'hem de considerar molt positiu, ja que trenca la dinàmica negativa establerta per les derrotes a San Mamés i el Sánchez Pizjuán. Els immortals vam cantar tant com les nostres glaçades goles ens van permetre i  alguna fins i tot també va aprofitar per donar la benvinguda a la ciutat a l'ex gironista Jaime Mata, actualment al club del Coliseum Alfonso Pérez.


Seguim explicant cosetes cada cop més llunyanes en el temps (relativament, que no fa tants dies). Tot i que des de fa anys hem fet palès aportant el nostre gra de sorra en gran varietat de causes solidàries en qualsevol època de l'any, la proximitat del Nadal sempre fa aflorar els bons sentiments i les ganes d'ajudar als altres. Enguany aquesta ha estat variada. La recollida de llet organitzada a la nostra seu va tenir bona resposta per part dels nostres socis i amics, aconseguint-se un total de 150 litres amb els quals el Banc dels Aliments de les Comarques de Girona proveirà a entitats socials de suport a la gent més necessitada de la nostra província. Dijous 20 de desembre vam anar al magatzem d'aquesta institució a Vila-Roja i vam fer entrega dels brics al seu president Frederic Gómez. Una horeta abans, vam participar de manera conjunta amb la resta d'agrupacions que integren la Federació de Penyes del Girona en l'acte de donació de 150 pilotes per a la campanya de recollida de joguines de Creu Roja Joventut.


El particular calendari d'advent que anem obrint en aquesta entrada ens porta a la casella del 16 de desembre, un diumenge en el qual el nostre president Pepe i el tresorer Javi Rina van ser convidats a la més matinera de les quines blanc-i-vermelles, la de la Penya Pere Pons. El Pavelló d'Esports de Sant Joan de Mollet va acollir aquesta segona edició amb multitud de premis relacionats amb el Girona FC i botifarres per a tothom. A més, va recaptar-se una xifra superior als 1700 euros per a La Marató de TV3, enguany dedicada a la investigació contra el càncer. Els representants immortals a l'acte van sentir-se com a casa i a més van tenir l'ocasió de fotografiar-se amb tres generacions de la família Pons: la seva àvia, el seu pare i el mateix Pere. Nissaga gironista!


El 16 al matí també hi va haver moviment, tant a Girona com a Sevilla. Els homes d'Eusebio Sacristán jugaven a Nervión contra els jugadors dirigits per un entrenador que ja és història (i de la més brillant) del nostre club, Pablo Machín. Tot i fer una bona primera part, l'equip gironista va plegar-se a la superioritat dels locals i va acabar encaixant dos gols. Veient-ho al Pizjuán hi vam tenir uns quants immortals, com ara en Jorge, l'Albert o l'Ivan. Al 106, malgrat que la pluja convidava a deixar-se de vermuts i veure'l al sofà, el matx va ser seguit també per un bon nombre dels nostres socis, que van aprofitar per fer els últims donatius per a la campanya de recollida de llet.


Tanquem aquest any donant les gràcies a tots els que setmana a setmana participeu en les activitats de la penya i feu possible que sigui una de les associacions amb més empenta del panorama penyístic gironí i gairebé podríem dir que nacional. La Penya Immortal sense la seva gent, també tots aquells que llegiu el blog, no seria més que un cos buit, sense ànima, incapaç d'aguantar-se. Us desitgem que passeu unes molt bones festes de Nadal en companyia dels vostres familiars i amics i que l'any 2019 ens porti moltes alegries a tots plegats. Nosaltres, al contrari que es fa a les plantilles del futbol professional, multarem a qui no torni d'aquests dies amb uns quilos de més. Així que ja sabeu: a gaudir!