viernes, 8 de julio de 2016

Dignes representants


Com ja vam anunciar, una expedició de penyistes del Girona FC (25 immortals i una saltenca) van representar a l'afició blanc-i-vermella en el XIIIè Congrés Nacional de Penyes de Futbol d'Aficiones Unidas, celebrat enguany a Zaragoza i organitzat per la federació de penyes del conjunt local. Els tres dies de marxa i celebració futbolera van començar divendres 24 de juny a les portes del 106, on l'autocar del primer equip gironista ens va passar a recollir per sortir cap a terres mañas. No ens cansarem d'agrair el detall del club amb les seves penyes oficials subvencionant el 50% del cost trajecte (com van fer molts altres clubs amb les seves) i permetent-nos fer servir un vehicle ample i còmode que va fer que les hores invertides en el desplaçament passessin volant.


Un cop instal·lats a l'Hotel Palafox (un fantàstic allotjament de 5 estrelles en el qual la FPRZ ens va reubicar després d'un contratemps de darrera hora), vam tenir unes hores lliures abans dels primers actes del Congrés. Els presidents de les federacions de penyes van ser rebuts per l'alcalde de la ciutat a l'ajuntament. Com a representant gironina hi va anar la nostra vicepresidenta Margarita, ja que el nostre president Pepe va ser baixa per una lesió de la qual es recupera a bon ritme. El plat fort de la vetllada va ser el còctel de benvinguda celebrat amb els 700 assistents al Restaurante Náutico, a la vora de l'Ebre. Allà es van viure els primers moments de germanor entre aficions, amb el retrobament amb vells amics d'altres equips amb els quals hem compartit divertidíssimes jornades de futbol. A uns dels que més il·lusió ens va fer veure va ser a en Fernando i en José María de la Peña Fenómenos Oscenses. El record del gran tracte que sempre ens han dispensat a Huesca no s'esborra. De fet, en la festassa viscuda per bona part de l'expedició gironista a la popular zona del Tubo, ens van acompanyar.


El segon dia de la gran reunió de les penyes del futbol espanyol va començar de bon matí amb la reunió dels representants de l'afició amb el president de la Lliga de Futbol Professional, Javier Tebas. El mandatari va presentar les seves valoracions sobre l'estat actual dels campionats d'elit del nostre país i va atendre a les qüestions plantejades pels penyistes. Hi va haver un xic de polèmica quan es va parlar d'horaris i preus d'entrades. Tebas va afirmar que els (segons ell) pocs partits que es juguen en hores tardanes i dies poc adequats són el preu "televisiu" a pagar pet tenir una de les millors lligues del món. Pel que fa al tema dels preus, va assegurar que l'LFP està lligada de mans i peus, ja que només pot suggerir als clubs unes pautes d'actuació en un aspecte que és competència d'aquests. El que sí és ben cert és que una reunió d'hora i mitja, tot i no ser curta, no pot servir per arreglar tots els problemes que afecten als aficionats, així que serà tasca d'AFEPE identificar-los, treballar-los en profunditat i demanar soluncions en trobades futures. Mentres el màxim responsable de la Lliga deia tot això i més, la resta d'immortals va poder gaudir, al mateix auditori, d'un concert de música èpica. Després del mateix va tenir l'acte central del Congrés, amb parlaments del mateix Tebas, el president de la FPRZ, el d'Aficiones Unidas, el del Comité Tècnic d'Àrbitres i el de la Federació Aragonesa de Futbol. Van entregar-se els premis "Silbato de Oro" als millors àrbitres de Primera i Segona, hi va haver temps per homenatges a Pepín Braña, durant molts anys president d'AFEPE, i pels organitzadors així com per presentar el proper Congrès Nacional de Penyes que se celebrarà a Granada. Tancat l'acte tothom va passar a uns altres salons de l'Auditori per fer el primer dinar de germanor, en el qual vam fer entrega d'un trofeu commemoratiu i unes galetes i ratafia de Santa Coloma de Farners a la Federación de Peñas del Real Zaragoza pel seu gran esforç.


A la tarda els socis que així ho van desitjar van poder gaudir dels encants de Zaragoza, amb visites guiades a la Basílica del Pilar i els edificis del Casc Antic i al Palacio de la Aljafería. El sopar de dissabte era lliure, però els nostres amics de la Peña Zaragocista Presentes por el Escudo es van encarregar de reunir a totes les aficions amants de la festa a la seva seu, aplegant a més de 100 persones de diversos amics en un àpat difícil de recordar. Destacar la presència dels amics del Recre, que ja a l'acte central van presentar la seva campanya per salvar al Degà del nostre futbol de la desaparició. Tot el nostre suport. Tampoc serà fàcil d'oblidar la marxa nocturna viscuda amb bona part dels assistents del sopar en un fantàstic pub irlandès... tot un exemple de com el futbol pot servir per a unir a persones ben diferents i passar una bona estona.


Óscar, Lama, Fran, Joan, Portillo, Garolera, Izan, Álvaro i Nerea. Apunteu aquests noms en lletres daurades, son els que el diumenge al matí ens van representar en el torneig de Futbol Quick 5 que va disputar-se sobre la gespa de la Romareda. La derrota contra els amfitrions (7-1, amb el gol blanc-i-vermell aconseguit per l'Álvaro) no esborra el gran record d'haver defensat els nostres colors en un dels estadis amb més historia d'Espanya. Mentre els nostres jugadors lluitaven contra el rival, la calor i la ressaca, la resta de l'expedició gironista va poder visitar les instal·lacions i el museu del club blanquillo.


Després de la foto de família del Congrés que ens vam fer a la zona de la llotja de l'estadi, ens vam traslladar altra vegada a l'Auditori per compartir una paella gegant amb la resta de penyistes assistents. La Federación de Peñas del Real Zaragoza va aprofitar per fer entrega de diversos obsequis a les delegacions presents, entre els quals va destacar un preciós quadre pintat a mà amb la figura d'un jugador del Girona i un altre del Zaragoza per representar la unió viscuda aquests dies. Després d'això, ja només va haver-hi temps per acomiadar-se dels amics, plegar veles i tornar cap a Girona descomptant els dies que queden per tonar a deixar el pavelló blanc-i-vermell ben alt a la cita del juny de 2017 a Granada. 

No hay comentarios: