dimecres, 9 de desembre del 2015

És gran per això



Què fa del futbol l'esport amb més èxit? Què el fa tan gran? Doncs que és molt més que 90 minuts: són emocions compartides per molta gent que ni tan sols el practica però que en participa intensament i li dona una vida que moltes disciplines voldrien. Exemple d'això en va ser el passat diumenge. A Montilivi rebiem al Córdoba CF, líder de la categoria, i amb ell a la seva afició. Una cinquantena de membres de les penyes Sangre Blanquiverde de Barcelona i Cordobamanía (arribats des de terres andaluses), a més d'un bon grapat d'immortals que van actuar com a amfitrions, vam convertir el 106 i la Plaça Empúries en una autèntica "fan zone" en la que es va respirar futbol durant tot el dia.


L'ambient va ser el de les grans ocasions. Amb les piles ben carregades gràcies al dinar no apte pels qui feien dieta que ens van preparar la San i en You (embotit del bo, formatge, botifarra, hamburguesa, calamars...), els càntics d'una i altra banda es van fer sentir per Sant Narcís. Hi va haver temps fins i tot per a la nostàlgia de la seva terra d'algun aficionat blanc-i-verd arribat des de Barcelona. 


Abans d'acabar la trobada de germanor, com sempre, vam fer entrega d'una de les nostres banderes als representants de les penyes que ens visitaven. La del Córdoba CF és una de les aficions amb les que més jornades hem compartit d'ençà del retorn del Girona a la Segona Divisió. L'Alberto Martínez, el president de Sangre Blanquiverde que va precedir a l'actual, en Javi Serrano, no ens va poder acompanyar però ens va manifestar a través de les xarxes socials la seva satisfacció per deixar als seus companys en bones mans i la seva "preocupació" per la ressaca etílica de la festa. Qui sí era present era en Javi Jiménez, vicepresident de Cordobamanía, que ens comentava que ja tenia un gran record de nosaltres d'ençà de la visita que ens va fer fa quatre anys, però que després d'aquesta si mai venia a viure a Girona ja sabia de quina penya s'havia de fer soci. El que sí que resulta curiós és que un d'aquests actes de germanor amb els aficionats d'aquest conjunt andalús ja havia coincidit amb el recapte de menjar pel Banc dels Aliments que hem fet des de fa alguns anys en col·laboració amb el club i l'Espai Gironès. Diumenge no van fallar a la cita i van aportar la seva donació a la causa.


Del partit, poca a cosa a dir que no s'hagi comentat ja. Dues errades a l'inici de la segona part ens van condemnar tot i jugar un bon partit. Sempre tindrem el dubte de si el Girona hauria pogut remuntar si l'àrbitre no ens hagués anul·lat aquell gol, però preferim quedar-nos amb la certesa de que l'equip se sobreposarà a les dificultats començant pel proper dissabte contra l'Elche CF. Al a graderia vam tornar a insistir amb les banderes, si volem convertir-ho en una tradició maca i que aporti color i identitat a l'estadi, ens veiem obligats a ser "pesats". Porta la teva bandera!


Parlant de colors, uns amics amb els que els compartim són els de la Penya Vallcanera-Sils del Girona FC, que després d'un parell de temporades funcionant ha fet la seva inauguració oficial. Representants d'altres penyes així com del club, a més del capità Richy i Jaime Mata, vam compartir el passat dijous una agradable tarda al Bar La Sevillana de Vallcanera, seu de l'associació. És un orgull veure com la família gironista es va consolidant gràcies a gent tan compromesa com la Vanesa, la seva presidenta, que deia que va viure aquest moment amb la mateixa emoció que el dia del seu casament. Enhorabona nois, a seguir endavant!


I dels nostres colors, als colors de tots. Com ja vam anunciar, AFEPE - Aficiones Unidas té des de fa poc un nou president després dels exitosos anys de bon govern de Pepín Braña (Sporting de Gijón). En Mateo, de la Federación de Peñas del Getafe CF, ha agafat el timó i està visitant a les penyes de tota Espanya per explicar el seu projecte. Dimarts el nostre president Pepe Sierra va reunir-se amb ell i representants de les federacions del Nàstic i l'Espanyol a l'estació de Sants de Barcelona i va expressar-li tot el suport de l'afició del Girona per fer un millor futbol pels aficionats.