sábado, 28 de marzo de 2015

Aficions Unides

Amics, a Montilivi es van produint els esdeveniments a velocitat vertiginosa per la qual cosa no pararem a fer cap comentari fins que arribi la solució definitiva a la situació institucional del club. Mentrestant, ens mantenim atents i comentem en aquest article la important setmana viscuda.
Tal i com us vam anunciar, diumenge vam rebre la visita dels directius d'Aficiones Unidas, Pepe Hidalgo, Felipe Sanz i Carlos Larrea van explicar als membres de la Penya Saltenca, Guíxols i Barbero Bailongo que ens van acompanyar al 106 com funciona aquesta associació i tot el que estan fent pel futbol, en un ambient molt distès els representants de les penyes gironines van treure un bon repertori d'anècdotes.
L'afició gironina està molt ben considerada i la nostra penya d'ençà que forma part d'aquesta associació sempre ha rebut un tracte molt carinyós, una mostra més del que us diem és que diumenge ens tenien reservada una altra sorpresa:  a la tarda ens van fer entrega del seu estendard.
Dilluns i dimarts el nostre presi va assistir al seminari de seguretat celebrat al Camp Nou, allà es van reunir els directors de seguretat, coordinadors de seguretat i penyistes dels 42 equips de Primera i Segona divisió, així com penyistes d'alguns clubs de Segona B que formen part d'Aficiones Unidas com els del Nàstic o Cádiz.
Javier Tebas va ressaltar que si han pres mesures de xoc no ha sigut per controlar els violents, sinó per fotre'ls fora dels estadis. També va dir que per part de la LFP s'imposarà als clubs que a partir de la temporada vinent els caps de seguretat dels equips estiguin en nòmina dels clubs i realitzin aquesta feina en exclusivitat. D'altra banda, el president de la Lliga també va donar les gràcies a Aficiones Unidas perquè la idea de fer un seminari de seguretat, aquest era el tercer, va sorgir d'aquesta associació que és qui va organitzar el primer.
Ana Muñoz, directora general del CSD, va lamentar l'absència de representació de la Federació Espanyola i a part d'agrair des del Govern la col·laboració i implicació de totes les parts allà reunides per aconseguir acabar amb la calamitat dels violents als estadis va destacar que ja han començat a aplicar mesures judicials contra aquells que fins ara encenien l'odi des de les xarxes socials i fins i tot des dels mitjans de comunicació. El representant de la Policia Nacional advocava per una major coordinació, mentre que el dels Mossos reivindicava l'exclusivitat en la seva feina ja que, per exemple, en el seu cas com a coordinador de seguretat en Barcelona el fet de controlar els partits li representava més d'un vuitanta per cent de les seves hores laborals.
Dimecres vam viure la gran festa del futbol català, la final de la Copa Catalunya o, com algú carinyosament deia, la "Champions dels pobres". Només arribar a Gràcia vam poder apreciar el gran ambient de final que regnava pels carrers i places del barri, ambient festiu amb una afició de 10, tothom que s'apropava a nosaltres ens felicitava per la campanya que estem fent i ens desitjaven moltíssima sort per pujar a Primera.
Després del partit ens toca donar l'enhorabona als escapulats per la victòria i per la seva gran afició.
Òbviament, no podem acabar aquest article sense donar el condol als familiars i amics de les víctimes de l'avió estavellat als Alps. Rebeu una forta abraçada. DEP.

No hay comentarios: