dissabte, 30 de juny del 2012

La família del futbol

Els qui vivim dia a dia del Girona FC som com una petita família. Tots ens hem anat coneixent amb els anys, sabem les nostres virtuts i defectes i de quin peu calça cadascú. Des de l'àrea social del club això es coneix, com també totes les activitats que les penyes hem dut a terme al llarg de l'any per enfortir aquests vincles entre gironistes i per engrandir el nom de la nostra institució: afectuoses rebudes a les aficions visitants, col·laboracions amb campanyes de recollida de joguines, participació en les accions organitzades pel club (compra de títols de propietat, pujada als Àngels...), elaboració de mosaics, samarretes gegants i banderes per animar a l'equip... Una de les més curioses ha estat la dels socis de les nostres agrupacions que han accedit a "posar-se en la pell" de la mascota del Girona, en Carmany. L'entitat ha volgut reconèixer aquest esforç per animar a la canalla de la graderia (i als que no ho som tant) sortejant una fantàstica bicicleta entre tots als que han encarnat al simpàtic personatge.
És quelcom que té el seu mèrit, ja que obliga a suportar les elevades temperatures que es poden arribar a viure dins d'aquell vestit en segons quines tardes de partit primaveral. En representació de la Penya Immortal Girona, a part del president Pepe Sierra i el tresorer Rafael Baone, van assistir al sorteig el vocal Jordi Farré i en Toni Muñoz, dos dels immortals que han fet de Carmany. En la trobada, celebrada a la sala VIP de l'Estadi de Montilivi, hi va haver-hi temps per fer un balanç de la temporada en clau penyista i també en la vessant esportiva, tot degustant un bon aperitiu. L'afortunat guanyador va ser en José Antonio Muñoz, president de la Penya Miki Albert, que va saltar a la gespa amb la disfressa el dia del Villarreal B. Des d'aquí el felicitem i donem les gràcies al Girona FC i en especial a la cap de l'àrea social Joana Egea per tenir aquest amable detall amb les seves penyes després d'una temporada tan complicada.    

Una de les coses de les que es va parlar a l'acte va ser la gala dels IV Premis de les Penyes, que van haver de ser ajornats en el seu dia per estar la plantilla immersa en la lluita per la salvació. Se'ns va confirmar que s'intentarà dur a terme una espècie de reunió-barbacoa dels penyistes amb tot l'equip poc abans de començar la propera temporada. Els immortals interessats en assistir a aquest acte ja ho podeu anar comunicant als membres de la junta directiva o al Bon Ibèric per anar fent càlculs de quants podríem ser.
Hem començat parlant de la família gironista i en aquestes dates estiuenques cal dir que sempre pateix modificacions, ja que els jugadors, que també en formen part, s'incorporen a ella o la deixen per nous destins. De moment ja tenim renovacions d'alguns dels homes més carismàtics de la plantilla, com Jose o Dani Mallo, i també la incorporació d'un nou porter, el jove Isaac Becerra, procedent del filial del Real Madrid. Li donem la benvinguda al Girona, esperant que gaudim durant molt de temps de les seves parades. Per altra banda, també coneixem ja algunes baixes de gent que portava força temps amb nosaltres com en Dani Tortolero i d'altres que menys com Saizar, Ballini, Yago i altres. A tots ells els hi desitgem molta sort en la seva carrera i els agraïm el seu esforç per la nostra samarreta, però sense intenció de desmerèixer-los hem de dir que la sortida que més ens ha impactat ha sigut la de l'Albert Dorca al Racing de Santander. L'Albert portava al Girona des de la nostra etapa a Tercera Divisió, es un jugador de la província, olotí, i que s'havia fet amo i senyor del centre del camp blanc-i-vermell gràcies a la seva regularitat. Temps enrere havia sonat per anar a l'Hércules quan aquest va pujar a Primera, però no ens esperàvem aquesta marxa sobtada. Desconeixem si la situació financera del club ha obligat a alliberar la seva fitxa (l'anunci de que la plantilla portava 2 mesos sense cobrar ens ha deixat una mica inquiets), però esperem que no sigui res greu i que la temporada vinent comenci amb normalitat. En Dorca ha lluitat per fer-nos feliços amb els ascensos i és mereix continuar sent-ho en un històric del futbol espanyol.

SIGUIS ON SIGUIS, SEGUIRÀS SENT UN DELS NOSTRES.
MOLTES GRÀCIES I MOLTA SORT, ALBERT.

El concepte de "família del futbol" no queda, per a la nostra penya, reduït al Girona. Hem perdut el compte dels amics que hem fet entre la resta d'aficions del país, però sens dubte una de les que va aconseguir que el terme "germanor" tingués més sentit va ser la del Real Betis, sobretot en la seva segona visita a Girona, quan vam conèixer a la Peña Bètica de Santa Coloma de Gramenet. Per aquesta raó ens ha impactat gairebé tant com a ells la notícia de la mort del seu jugador Miki Roqué després de patir una llarga i terrible malaltia. Quan una desgràcia com aquesta s'emporta a un jove esportista de 23 anys hem de fer costat als qui l'estimaven i enviar-los tot les forces del món.

NUESTRO MÁS SINCERO PÉSAME A TODO EL BETICISMO.
D. E. P. MIKI ROQUÉ.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Hay poca transparencia en el tema de las bajas y nunca sabemos lo que de verdad pasa... Es una pena lo de Dorca, pero si no se podía afrontar la ficha, es lo mejor que se podía hacer.

Espero que tenga suerte en Santander.

DEP Miki Roqué.

Anònim ha dit...

DEP Miki siempre con nosotros. Hecho el sorteo del calendario, que desplazamientos es posible que se puedan realizar? Gracias por adelantado.

Anònim ha dit...

Pues muy probablemente los más cercanos: Sabadell, Barcelona B, Huesca y Villarreal B.

Habrá que ver si se repite el de Elche como en los dos últimos años.

Fran
Secretario Penya Immortal.