dimecres, 28 de novembre del 2012

Cap alt i pas ferm

La lliga és com un combat de boxa. Si et piquen fort però no et deixen KO pots aixecar-te, continuar lluitant i acabar guanyant. I en el partit contra l'Elche ni molt menys vam acabar KO. L'equip gironista va demostrar tenir capacitat per dominar als millors i crear ocasions. L'afició va respondre quan i com calia, deixant de banda la polèmica de la jornada econòmica i superant els 7100 espectadors a l'estadi. La llàstima va ser que els franjaverds van per feina i no estan per romanços: treuen petroli dels errors rivals i defensivament són molt sòlids, una característica que si es vol aspirar a l'ascens a Primera per la via ràpida, mai es pot obviar.
Però abans del plat fort de la jornada en forma de partit històric, a la Penya Immortal Girona vam tenir un intens matí a l'alçada d'una dia assenyalat en vermell per tot el gironisme. Un bon grapat d'immortals va ajudar a confeccionar el nostre darrer tifo per a la graderia, tres pancartes de grans dimensions que formaven el missatge "Girona a Primera" sobre una gran bandera blanc-i-vermella. En Jota, com sempre, va portar la veur cantant, però aquest cop hi va haver més socis que van posar el seu granet de sorra. L'efecte a l'estadi va ser veritablement impactant, com es pot veure en les fotografies fetes des de més lluny. Mentre més som, més senzilles resulten de fer les coses i més bé surten, així que esperem tornar a tenir la col·laboració de tots els que ens van donar un cop de mà el proper cop que fem algun muntatge.
Entre els somriures i càntics amb els que anàvem preparant-ho tot, es van presentar les càmeres de TV3, tal i com ens havien comunicat el dia anterior. Els reporters van copsar l'ambient que es respirava entre l'afició del nostre equip i van entrevistar fins i tot al nostre president Pepe Sierra. Aquí us deixem l'enllaç perquè pugueu veure la nostra "aparició estel·lar" al Telenotícies Migdia del 24/11/12 (a partir del minut 36:44): http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/4351530 
Va ser un dia gran també per la reedició de la nostre ja clàssica trobada de germanor amb la penya Altzavares Nord de l'Elche, la primera a la nostra seu. Va ser una trobada en format express, ja que per motius de seguretat els 7 aficionats il·licitans que van dinar amb nosaltres havien de tornar-se a unir a la seva expedició a les 4 de la tarda al Passeig de la Copa. Els nostres socis Josep Garolera i Álvaro Fernández, així com en Toni Valldeperas de la Penya Guíxols - Costa Brava, que també ens va acompanyar, és van encarregar de recollir-los i tornar-los a portar al seu punt de trobada. Aquest cop no hi va haver temps per l'aperitiu a la nostra seu i vam passar directament a dinar al Restaurant 106 en un ambient ben divertit que ja és ben conegut per tots els que el freqüentem. En acabar, vam intercanviar obsequis, el més destacat dels quals va ser el plat amb una imatge de Girona que en Garru va donar a la penya per entregar a la Agrupación de Peñas del Elche, de la qual en Cristóbal, president d'Altzavares Nord, n'és portaveu.
Una de les anècdotes va ser que vam poder veure l'emissió del reportatge de TV3 al mateix restaurant, poques hores després d'haver sigut enregistrades. Uns que és van incorporar a la festa van ser quatre gironistes de Malgrat de Mar que ens havien comunicat la seva assistència pel Facebook de la penya. Diuen que es desplacen a  molts dels partits del Girona FC a fora de casa i que els agradaria molt poder fundar una penya a la seva localitat. Per nosaltres seria un orgull que el nostre club acabés tenint una agrupació de seguidors de fora de la província de Girona, així que els encoratgem a fer-ho.
Un cop ens vam acomiadar de la gent de l'Elche (que van demostrar la seva esportivitat trucant-nos després del partit per felicitar-nos per l'enorme esforç i el gran joc del nostre equip), vam anar a fer la prèvia al Bon Ibèric. Una de les més animades que es recorden. La botiga del costat tenia pintures per a la cara i grans i petits van gaudir marcant-se la pell amb els nostres colors de guerra: el blanc i el vermell. Ni les calbes van escapar-se en un dia en el que semblavem estar homenatjant al gran Miliki, en pau descansi.
Diumenge 2 a les 17 hores tindrem una nova oportunitat de reunir aquesta família blanc-i-vermella tan ben avinguda. S'emet l'Alcorcón - Girona per Esport 3 i el seguirem en directe al Bon Ibèric. Veniu a fer pinya amb la Penya Immortal!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sólo el resultado lo estropeó un poco. Este año lo estamos pasando en grande.

Los 7000 espectadores son señal de que la afición, poco a poco, va despertando.

¡Adelante Girona!

Anònim ha dit...

MAÑANA DOMINGO TODOS AL BAR BON IBERIC A VER EL PARTIDO DEL ALCORCON CONTRA EL GIRONA Y DE PASO HA COLABORAR CON EL BANCO DE ALIMENTOS. SEREMOS CAPACES DE DEMOSTRAR QUE SOMOS UNA PEÑA Y BATIREMOS EL RECORD DE ASISTENCIA