dilluns, 6 d’agost del 2012

Autoestima

Les imatges confrontades (clicar a sobre per ampliar) que presideixen aquestes línies il·lustren  clarament la situació del gironisme en el que hauria de ser un dels millors moments de la seva història, amb l'equip a Segona per primer cop en 50 anys: només un fil ben prim evita que la seva identitat s'acabi perdent. En la fotografia de l'esquerra, penjada per Dani Mallo al seu compte de Twitter, veiem la monumental cua que s'ha format a les oficines del club per comprar entrades per l'entrenament que farà el Barcelona a l'estadi gironí (?) aquesta tarda. A la dreta, el desencisador aspecte de Montilivi fa un parell de dies en l'amistós de pretemporada. La imatge contra el Sevilla al Trofeu Costa Brava no va ser gaire millor.

Fins ara havíem cregut que hi havia excuses per aquestes pèssimes entrades. La calor de l'estiu, el futbol de pretemporada que no enganxa, les vacances... però després del d'avui se'ns fan complicades de creure. Avui segurament hi hauran més de 5000 persones a Montilivi per veure un entrenament. Si dissabte o contra el Sevilla o habitualment ens fos fàcil arribar a aquesta xifra d'assistents (PAGANT, òbviament), no hi hauria més problema. Tothom sap la tirada que el Barça té a casa nostra i que hi ha molta gent que comparteix sentiments pels blaugranes i l'equip de la nostra ciutat. El mateix passa amb altres conjunts i si se sap compatibilitzar, no és res dolent ni anormal. Però com que ni de bon tros tenim aquestes xifres de seguiment, és necessari fer una crida a la reflexió. Qui de veritat senti el Girona ha de canviar el xip. 
No pot ser que siguem tan esquerps a l'hora de mostrar la nostra estima pel club. Frases com "ja el miraré per la tele", "es que avui juguen contra un equip molt dolent", "no juguen bé, no hi vaig", "són els jugadors els que ens han d'engrescar a animar"... han de desaparèixer de les nostres expressions habituals. No estem "gastant" diners (per molt que ens costi guanyar-los en aquests durs moments) en una entrada, en una acció, en una samarreta... els estem invertint en tenir un Girona FC més gran i millor.

La directiva hauria de valorar si pel club és millor, a la llarga, obtenir aquests "diners fàcils" amb actes com el d'avui, o fer una aposta per despertar el gironisme latent en la societat de la nostra província.
Centrem-nos ja en la vessant esportiva de tot plegat, ja que el 5-1 de dissabte al Villarreal B ho mereix. Rubi i Raset estan composant un equip francament interessant i els nous fitxatges semblen acoplar-se a la perfecció. Està clar que no podrem extreure conclusions fiables fins que tot plegat arrenqui amb el partit contra el Sabadell, però de moment estem sortint de gairebé tots els partits de pretemporada molt satisfets. Juanlu està en molt bona forma, seguint en la línia que portava durant la recta final de la temporada passada. Eloi no deixa de recordar-nos que la seva repesca ha estat tot un encert (moltíssima classe la que va demostrar en el 5è gol). Jofre va tenir-ne prou amb un parell de canvis de joc espectaculars per tenir-nos a la seva butxaca. A d'altres fitxatges recents, com Kitoko o Becerra (tot i que aquest darrer ja va tenir alguna intervenció de mèrit), estem ansiosos per veure'ls més rodats.
Abans d'anar al partit, com havíem anunciat, vam celebrar la nostra Assemblea General. Un pressupost de 2900 €, la fixació del 10 de setembre com a data del sopar del 20è aniversari i la presentació d'una targeta de descompte al Bon Ibèric per a tots els nostres socis en van ser els punts més destacats. També hi va haver temps per fer un petit regal al nostre vocal Jordi Farré, que recentment ha estat avi d'un nen molt maco i espavilat anomenat Martí. Enhorabona Jordi!      

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo era el camp,hi hagués anat encara que juguéssim contra l'Europa B,sóc del Girona i només del Girona,si el Girona perd m'enfado i em costa dormir,sé que hi han molt poques persones com jo pero què hi farem. L'únic que em consola és que crec que serem l'Eibar català dels anys 2000 a 2a,estarem 20 anys seguits a 2a tot i ser un equip pobre i sense gaires socis,i algun any...algun any tindrem la nostra oportunitat de fer-la grossa.Ja ho veureu.

Anònim ha dit...

El problema lo tiene la afición del Girona, que no se da cuenta de lo que tiene. Estamos desperdiciando una de las etapas más brillantes de la historia del club.

Anònim ha dit...

el partido del miércoles entre llagostera- girona, las entradas estan a 15 euros.

Anònim ha dit...

que pena ver los gerundenses pagar por un simple entrenamiento de un club que no es de tu la ciudad que te ha visto crecer

Anònim ha dit...

VISCA EL GIRONA! fora els pixapins!

Anònim ha dit...

ya me gustaria que la afición se involucrara con el equipo y los 7350 que hubo en el entrenamiento del Barça estuvieran animando sin parar al Girona FC. Valiendo solo 80 euros para los no socios y 70 los que aun tiene que renovar, no entiendo porque no hacen este paso. Yo soy socio, y a pesar de que no hemos echo una gran pretemporada creo que ganaremos al Sabadell.